Välj anläggning
 
Stäng

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

Hemester och fullt med byggprojekt i sommar…? Oavsett om du ska skapa en underbar uteplats för långa härliga sommarkvällar, fixa fasaden eller se över taket inför hösten så är vi på Woody din rätta partner. Så titta in till din lokala Woody Bygghandel - vi får ditt sommarprojekt att snurra!

Läs mer

Woody får bygget att snurra. Men dansen kring stången får ni sköta själva! En riktigt glad midsommar önskar Woody Bygghandel till alla våra kunder, leverantörer och partners.

Läs mer

Woody skriver nytt stort centralt avtal!

​Woody Bygghandel har fått en rivstart för sin nya sammanslagna sälj- och marknadsavdelning. Det senaste i raden av centrala avtal är med Ikano Bostad för leverans av byggmaterial till ett antal olika bostadsprojekt runt om i landet. – Vi är både stolta och glada att Ikano Bostad valt att skriva ett rikstäckande avtal med oss, säger nye försäljnings- och marknadschefen Mikael Tykesson.

Woody Bygghandel har fått en rivstart för sin nya sammanslagna sälj- och marknadsavdelning. Det senaste i raden av centrala avtal är med Ikano Bostad för leverans av byggmaterial till ett antal olika bostadsprojekt runt om i landet.

– Vi är både stolta och glada att Ikano Bostad valt att skriva ett rikstäckande avtal med oss. Vilket tyder på att vi som frivilligkedja har hittat en bra modell där vi jobbar allihop tillsammans, både lokala delägare, leverantörer och vårt servicekontor kring våra centrala avtal, säger nye försäljnings- och marknadschefen Mikael Tykesson.

Det var i början av året som Woody stuvade om och slog ihop försäljning och marknad till en ny större enhet med Mikael Tykesson vid rodret.

Woody har alltid haft en stark ställning lokalt med 50 delägare och cirka 100 anläggningar över hela landet, men nu verkar fler av de rikstäckande byggbolagen fått upp ögonen för Woody och dess starka kundlöfte utifrån proffsbyggarens krav.

Ett centralt område i förhandlingarna med Ikano Bostad var miljö- och hållbarhetsfrågorna där parterna till slut landade rätt. Vilket visar att Woodys målmedvetna arbete inom hållbarhet med bland annat virkes- och spårbarhetscertifiering tilltalar marknaden och dagens allt mer miljömedvetna bostadsbyggare.

– Det är jättekul att vi fått en så bra start för vår nya försäljningsorganisation gällande centrala avtal, avslutar Mikael Tykesson som förutom detta 4-årsavtal med Ikano Bostad även skrivit nya flerårs-avtal med såväl JM som Peab här under våren.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Tykesson, försäljnings- och marknadschef Woody Bygghandel 0702-15 75 37
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel 0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt stort centralt avtal!

NP Nilsson satsar vidare – bygger helt ny bygghandel i Halmstad!

​Woody-delägaren NP Nilsson Trävaru AB – med totalt fem butiker i NV-Skåne och södra Halland – öppnade så sent som i april i år sin nya anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling när man våren 2022 öppnar man en helt ny toppmodern bygghandel på Vilhelmsfälts industriområde i Halmstad.

Woody-delägaren NP Nilsson Trävaru AB – med totalt fem butiker i NV-Skåne och södra Halland – öppnade så sent som i april i år sin nya anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling och bygger en helt ny toppmodern bygghandel i Halmstad.

Halmstad är redan idag en marknad för NP Nilsson dit man når kunderna genom dagliga leveranser direkt till arbetsplats eller villa. Den nya anläggningen på Vilhelmsfälts industriområde har ett strategiskt läge intill E6:an vilket kommer att ge god tillgänglighet för kunderna i och utanför Halmstad oavsett vilket väderstreck man kommer ifrån.

– Det väcker såklart lite uppmärksamhet med dessa satsningar först i Helsingborg och nu i Halmstad i dessa ovissa tider med covid-19. Men samtidigt så gör vi denna satsning för att långsiktigt kunna vara ett lokalt alternativ även på den växande Halmstad-marknaden, säger Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson.

Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att den nya bygghandeln ska stå färdig inför vårsäsongen 2022. Ambitionen är att minimera ytorna utomhus och istället skapa en inspirerande och effektiv miljö på ca 5 000 kvm inomhus. Men redan efter sommaren så kommer NP Nilsson att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager samt en kompletterande butik, tills det är dags att flytta in i de nybyggda lokalerna. Sortimentet kommer att anpassas efter de regionala och lokala byggarnas behov.

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja med säte i NV-Skåne med 130 anställda och omsätter ca 400 Mkr. Företaget bildades 1907 och ägs fortfarande av samma familj, nu i 3:e generation. Bolagets huvudfokus ligger på byggproffsen samt den medvetne konsumenten och man verkar i södra Sverige och når kunder i hela regionen med tydligt fokus på kuststräckan från Malmö till Halmstad.

Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie och de fem bygghandelsbutikerna finns i Båstad, Grevie, Helsingborg, Laholm och Ängelholm.

NP Nilsson är sedan hösten 2019 medlem och även delägare i den rikstäckande bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

– Vi är stolta över att ha ett så framgångsrikt och offensivt företag som NP Nilsson med i Woody-familjen, säger Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel i en kommentar.

För mer information kontakta:
Mikael Carlsson, marknadschef, NP Nilsson Trävaru AB, 0431-47 83 22
Fredrik Bergh, vd, NP Nilsson Trävaru AB, 0470-36 22 15
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel AB, 0720-77 36 53

Läs mer

NP Nilsson satsar vidare – bygger helt ny bygghandel i Halmstad!

Han blir ny försäljnings- och marknadschef på Woody Bygghandel

Woody Bygghandel AB har beslutat att slå samman sin försäljningsavdelning samt marknadsavdelning till en gemensam enhet. Chef för nya avdelningen blir Mikael Tykesson med totalt tio år som bland annat produkt- och kategorichef samt marknadschef på Woodys Servicekontor i Helsingborg. – Det känns verkligen spännande att få förtroendet att leda arbetet på vår nya försäljnings- och marknadsavdelning.

Woody Bygghandel AB har beslutat att slå samman sin försäljningsavdelning samt marknadsavdelning till en gemensam och större enhet. Chef för den nya avdelningen blir Mikael Tykesson med totalt tio år som bland annat produkt- och kategorichef för Fönster & Dörrar samt marknadschef på Woodys Servicekontor i Helsingborg.

– I min värld känns det helt naturligt att samla alla de aktiviteter som på olika sätt riktar sig mot våra kunder, kommenterar Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel förändringen.

I den nya avdelningen samlas både central marknadsföring, rikskunds-försäljning, digitala affärer och utbildning & event.

– Här kommer vi få stor nytta av Mikaels breda bakgrund och gedigna Woody-erfarenhet.

Två huvuduppgifter för den nya försäljnings- och marknadschefen blir:

* Fortsätta arbetet med digitalisering där Woody precis som hela branschen har en del att göra.
* Ökat fokus på försäljningen mot rikskund där man här under våren bland annat  kommer rekrytera ytterligare en Key Account Manager (KAM) ansvarig för Region Väst och Syd.

– Nu går vi all-in och satsar på ökad tillväxt inom vår rikskundsförsäljning. Med två färska avtal med både JM och Peab har vi fått en bra start på 2020, men här finns mer att göra, konstaterar Peter Sjödahl.

– Det känns verkligen spännande att få förtroendet att leda arbetet på vår nya försäljnings- och marknadsavdelning. Mina år inom Woody gör också att jag har en del tankar och idéer om hur vi tillsammans med våra lokala delägare ska kunna ta nästa steg i digitaliseringsprocessen samt öka försäljningen via centrala avtal, säger Mikael Tykesson.

Mikael Tykesson tillträdde sin nya tjänst i månadsskiftet april/maj.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, 0720-77 36 53  peter.sjodahl@woody.se
Mikael Tykesson, försäljnings- och marknadschef, 0702-15 75 37 mikael.tykesson@woody.se

Läs mer

Han blir ny försäljnings- och  marknadschef på Woody Bygghandel

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

​Woody Bygghandel fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp. – Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder, säger vd Peter Sjödahl.

Woody Bygghandel har medvind och fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp som från och med 1 september lämnar Bolist och istället blir nya delägare i Woody.

Woodys märker just nu av ett mycket stort intresse för kedjans affärsmodell och det pågår diskussioner med flera bygghandlare både inom Bolist och andra bygghandelskedjor.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler duktiga och drivna entreprenörer inom vår kedja, kommenterar Peter Sjödahl som kan se tillbaka på en stark inledning av 2020 trots Corona-pandemin.

– Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder SEK.

De två nya delägarna – där båda två(!) nominerades till Årets Bolist-butik 2019 – drivs båda som ekonomiska föreningar. Där Lokalföreningen Brösarp omsätter totalt 110 miljoner SEK (varav 80 MSEK kommer från byggsidan).

– Eftersom vi servar företagare såväl inom bygg- och entreprenadverksamhet, lantbruk samt kvalitetsmedvetna privatkonsumenter är det jätteviktigt för oss att kunna påverka och styra sortiments-mixen utifrån just vår lokala marknad. Att erbjuda ett attraktivt sortiment till våra kunder har byggt vår framgång ända sedan starten 1936 och det kommer att bli betydligt enklare i en frihandelskedja som Woody, säger Reine Landin, vd för Lokalföreningen Brösarp och fortsätter:

– Vi har redan idag ett starkt lokalt varumärke och där Woodys proffsinriktade sortiment lyfter oss minst en nivå i vår satsning mot företagare i olika branscher. Det här känns riktigt bra och superspännande! 

Liknande resonemang har man även på JHL, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp mitt på Österlen. JHL har drygt 230 medlemmar, ett 30-tal anställda och en total omsättning på cirka 200 miljoner SEK, där bygg- och butiksdelen omsätter mer än hälften.

– För oss är det viktigt att tillhöra en frihandelskedja. Detta för att kunna sätta vår egen prägel på sortimentet och därigenom möta alla våra kunders behov, krav och önskemål, kommenterar JHL:s vd Ola Cristiansson.

– Något vi gjort ända sedan starten för 117 år sedan och som vi nu kommer att fortsätta med som fri delägare inom Woody.

För mer information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53
Reine Landin, vd, Lokalföreningen Brösarp, 0414-739 92
Ola Cristiansson, vd, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp, 0707-38 30 01

Läs mer

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022. – Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel.

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022.

– Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel och utvecklar:

– Vår växande rikskundsaffär är ett område som gör Woody ännu mer intressanta hos våra leverantörer och vi märker ett stort intresse från våra leverantörer att samverka i dessa upphandlingar.

– Woodys styrka på de lokala marknaderna med 100 anläggningar över hela landet, ett starkt kundlöfte utifrån proffsbyggarens krav samt de allt viktigare miljö- och hållbarhets-frågorna var starka skäl till valet av Woody som leverantör, kommenterar Håkan Alkmar, kategorichef för bygghandel på Peab.

– Avtalet med Peab visar på vår gemensamma styrka när vi jobbar allihop tillsammans både delägare, leverantörer och vårt Servicekontor, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53
Håkan Alkmar, kategorichef bygghandel, Peab, 0725-33 40 14

Läs mer

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Nu kör vi vårens stora JOBBA UTE-kampanj hos din lokala Woody Bygghandel. Under vecka 18–22 har vi laddat upp med allt du som proffsbyggare behöver till dina utejobb oavsett om det gäller tak, fasad, trall eller mark. Woody Bygghandel – vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

WOODY-KEDJAN FORTSÄTTER VÄXA! Idag välkomnar vi Mattsons Bygg & Järn i Mora som träder in som delägare nr 47 i Woody Bygghandel, och butiken i Mora blir Woodys totalt 98:e anläggning. Lennart och Lars med personal, välkomna till oss i Woody Bygghandel - vi får bygget att snurra! http://mattsonsbygg.se/

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att attrahera nya delägare. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody. – Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar oss väldigt bra, säger Lennart Holmin.

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody.

– Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar väldigt bra med hur vi har bedrivit vår verksamhet de senaste 30 åren, säger Lennart Holmin som sedan 1998 tillsammans med Lars Jönsson framgångsrikt driver och äger Mattsons Bygg & Järn. När Lennart och Lars tog över bolaget omsatte man 8 MSEK vilket ökat till dagens ca 50 MSEK och totalt tolv anställda.

– Med vassare inköpsavtal kombinerat med vår breda kompetens och smarta logistik- och leveranstjänster siktar vi på att ta ytterligare marknadsandelar bland Moras proffsbyggare, fortsätter Lennart.

För Mora är en ort med riktigt tuff konkurrens med både Karl Hedin, XL-Bygg, Byggmax samt sedan 2018 även en Woody-delägare; Woody Byggnetto.

– Med två Woody-anläggningar, Mattsons som ligger lite mer centralt och vår anläggning ute på Noret-området, kommer vi tillsammans bli en stark utmanare till de övriga bygghandelskedjorna i Mora, konstaterar Anders Håkansson ägare till Woody Byggnetto.

– Med denna expansion stärker vi vår närvaro i Dalarna och kommer att kunna erbjuda proffsbyggarna bättre tillgänglighet och service, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel som kan glädjas åt att fler drivna entreprenörer lockas av Woodys affärsmodell.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler lokala och duktiga entreprenörer inom Woody, avslutar Peter Sjödahl.


För mer information kontakta:
Lennart Holmin, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 53
Lars Jönsson, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 50
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

​JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år. ​– Jag är glad och stolt över att vi lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB

JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år.
 

– Jag är glad och stolt över att vi genom ett gediget samarbete mellan delägare, våra leverantörer samt vårt Servicekontor har lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB som kan glädjas åt ett avtal som löper på fyra år med option på ytterligare ett år.

En viktig komponent i förhandlingarna med JM var miljö- och hållbarhetsfrågorna, där parterna till sist landade rätt.

– Detta illustrerar hur viktiga dessa frågor är i byggbranschen i dag – både för oss som kedja och våra enskilda delägare. Där måste vi fortsätta vara lyhörda och anpassa oss till marknadens krav, menar Sjödahl och utvecklar:

– Därför kommer vi här under våren att ta ytterligare steg i vårt miljö- och hållbarhetsarbete inom Woody genom att ta fram nya centrala miljömål som ska gälla för hela kedjan.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel
peter.sjodahl@woody.se
0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

Nu kör vi vårens stora Fönster & Dörr-kampanj hos din lokala Woody Bygghandel. Under vecka 11 till 14 har vi dessutom upp till 35 % rabatt på fönster och dörrar från alla de ledande märkena. Woody Bygghandel – ditt proffs på fönster!

Läs mer

Woody avfärdar ryktena om samarbete med XL-Bygg/Bolist

Den senaste tiden har det florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody skulle vara på väg in i detta samarbete. – Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

Den senaste tiden har det inom bygghandelsbranschen florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody Bygghandel skulle vara på väg in i detta samarbete.
– Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja bestående av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

– Inom Woody värnar vi om det lokala entreprenörskapet. Självbestämmandet för den enskilde delägaren ser vi som en stor och viktig del av våra framgångar.

– Vår filosofi inom Woody är att de avgörande besluten ska tas så nära marknaden och kunderna som möjligt och inte av en huvudägare i ett annat land.

Det var dessa tankar som fick fyra stora och väletablerade XL-handlare – XL-Byggpartner, NP Nilsson, XL Bygg Kompaniet samt XL-Bygg Habo – att i somras lämna XL till förmån för Woody. Och Woody har plats för ännu fler duktiga entreprenörer och bygghandlare som värderar sitt lokala självbestämmande.

– Inom Woody får man som delägare både tryggheten av att tillhöra en stor kedja och möjligheten till lokalt självbestämmande, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Läs mer

Woody avfärdar ryktena om  samarbete med XL-Bygg/Bolist

Kampanj Fönster och Dörrar vecka 11-14

SE HIT PROFFSBYGGARE! Nu är det dags att dra igång vårens alla fönsterjobb! Därför kör vi på Woody Bygghandel stor Fönster & Dörr-kampanj under vecka 11-14 med upp till 35 % rabatt på alla de ledande märkena. Woody Bygghandel - vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

Kampanj Fönster och Dörrar vecka 11-14

Nu har vi slagit upp portarna till vinterns stora event WOODY BYGGMÄSSA 2020 på Svenska Mässan i Göteborg! Två fullmatade dagar när nästan 80 av branschens ledande leverantörer visar upp säsongens hetaste nyheter. Så titta förbi på Svenska Mässan och se det allra senaste inom branschen, coola produkt-demos, kul happenings samt massor av grymma erbjudanden! #woodybyggmässa2020 #woodybygghandel #vifårbyggetattsnurra

Läs mer

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

I år är det Woody-handlarna i region väst som är arrangörer och har bjudit in både kunder och leverantörer till två dagars fackmässa torsdag och fredag 27-28 februari kl. 9-17 på Svenska Mässan i Göteborg. Under trevliga och avslappnade former kan både stora och små inbjudna proffsbyggare träffa branschens ledande leverantörer som visar upp säsongens hetaste nyheter.

Det blir även massor av riktigt vassa mässerbjudanden och produktdemonstrationer samt även tävlingar och happenings både i monterområdet och från scenen.

– Detta är ett av våra större event under 2020 med totalt nästan 80 utställare på plats, där flertalet av dem är ledande i branschen inom sitt sortimentsområde, säger Joakim Lundgren, ansvarig för Woody Byggmässa 2020 och utvecklar:

– Vår ambition är att tillsammans med våra leverantörer skapa den bästa mässan vi arrangerat i regionen hittills. Vi sätter ribban högt och räknar med mer än 4 000 besökare under två dagar.

Så varför inte rivstarta 2020 med årets bästa och proffsigaste mässa.
Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

MÄSSPROGRAM  (båda dagarna):
09:00              Woody Byggmässa 2020 öppnar
09:30-11:00    Kaffe med fralla serveras vid scenområdet
09:30-11:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
11:30-13:30     Lunch serveras vid scenområdet
13:00-15:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
14:00-15:30    Kaffe & kanelbulle serveras vid scenområdet
15:00               Baren öppnas
16:00               Byggjakten – vinnarna koras på scen och 1-3:e pris delas ut
17:00               Woody Byggmässa 2020 avslutas.

För mer information:
Joakim Lundgren, mässansvarig Woody Byggmässa, 0705-57 79 66
Charlotta Fredenberg, eventansvarig Woody Bygghandel, 0720-77 95 42, charlotta.fredenberg@woody.se

Samtliga utställare på plats: Akzo Nobel, Anza, Arne Thuresson Byggmaterial, Arvid Nilsson, Ballingslöv, Benders, Berry Alloc, Bilab Kungälv, Bjelin, BOA - Bo Andrén, Bosch, BYGGERA, Cembrit, Dana Lim, Depalma Workwear, EHL Prolist/ Norrlands Trä, ESSVE, Eurospacers, Finja Betong, Gelia, Gigant, Guardio Safety, Gunnebo Fastening, Gyproc, Habo Gruppen, Hafa System, Hagmans Kemi, Halle System, HiKOKI, Hultafors Group, Hörmann, Elitfönster/Diplomat, Isover, Jackon, Kingspan, Konradssons Kakel, Kärcher, Lindab, LIP, Ljungberg Fritzoe/Novospan/ Kronospan, Luna, Lundbergs/ Duri/JABO, Makita, Mareld, Martinsons Trä, Millers Beslag, Milwaukee, Nilfisk, NorDan, Norgips, NP Teknikcenter, Organo-Wood/Welin & Co, Paroc, Plannja, Prästängen Byggsystem, Randers Tegel, S:t Eriks, Scandinavian Kitchen/Hagaköket, Sika, Stokvis Tapes, Sundolitt, Svedbergs i Dalstorp, Swedoor/Jeld-Wen, Svenska Fönster, Svenskt Trä, Tarkett,T-Emballage, Teng Tools, Thomée Gruppen, TUJO Ture Johansson, Unihak, Weber, VELUX, Westcoast Windows, VPP-System, Västsvensk Byggskruv.

Läs mer

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

Nu i februari är det maskinkampanj hos din lokala Woody Bygghandel – för utan rätt maskiner stannar ditt bygge. I Proffsens Nr 1 den 3-16 februari lyfter vi därför fram både maskiner och proffsiga lösningar som hjälper dig att få jobbet gjort. Woody Bygghandel – vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

NU ÄR DET BARA EN MÅNAD KVAR TILL VINTERNS EVENT!

Se hit proffsbyggare! Du har väl inte missat att det bara är en månad kvar till vinterns stora Byggmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Den 27 och 28 februari bjuder vi dig på fullspäckade dagar med ett 70-tal utställande leverantörer, kul utlottningar & tävlingar och riktigt skarpa mässerbjudanden. Detta vill du verkligen inte missa! Byggmässa 2020 – för proffs av proffs! Anmäl dig via länken nedan: http://woody.se/byggmassa

Läs mer

NU ÄR DET BARA EN MÅNAD KVAR TILL VINTERNS EVENT!

11 Woody-anläggningar virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Woody Bygghandel rivstartar 2020 med en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när Woody fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™. – Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete, säger miljö- & hållbarhetschef Patric Wichmann.

Direkt på det nya 2020 nådde Woody Bygghandel en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när man fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

FSC®- och PEFC™-märkning på en träbaserad produkt garanterar att den är tillverkad av träråvara som kommer från hållbart brukade skogar.

– Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete. Styrelsen tog beslutet att inleda spårbarhetscertifieringen så sent som i mitten på mars förra året, och redan nu i januari 2020 har vi plockat ut certifikaten för våra första 11 anläggningar, säger en mycket nöjd Patric Wichmann, miljö- och hållbar­hets­chef på Woodys servicekontor i Helsingborg och utvecklar:

– Vi har arbetat efter en tight tidplan, vilket ställt stora krav på de involverade personerna. Men alla inblandade har verkligen ställt upp mangrant och gjort plats för möten, utbildningar och revisioner med kort varsel. Nu har vi klarat av denna den första certifieringsrevisionen och vet vad som krävs i vårt fortsatta arbete. 

Med certifikaten på plats är nästa steg att sätta igång och börja sälja certifierade trävaror från de 11 anläggningarna.För hållbart byggande är en allt viktigare konkurrensfaktor på marknaden. Dagens kunder och uppdragsgivare blir mer och mer miljömedvetna oavsett om man säljer till landets stora rikskunder (JM, Peab, Skanska, NCC etc.) eller någon av Sveriges alla mindre byggfirmor.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 ser detta som ett viktigt avstamp i kedjans fortsatta arbete inom hållbarhet. 
– I jobbet med Woodys gemensamma miljömål är den här FSC®- och PEFC™-certifieringen ett viktigt delmål. Nu siktar vi på att certifiera ännu fler av våra anläggningar, säger Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:

Patric Wichmann, miljö- & hållbarhetschef, patric.wichmann@woody.se 042-38 05 51
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Woody-anläggningar med spårbarhets-
certifiering enligt PEFC och FSC:

Angered Byggvaror Aktiebolag
Bergqvist Järn & Byggmaterial AB
Holgers Stugmaterial Aktiebolag i Borås
NA Svensson i Nyköping (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Vagnhärad (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Huddinge (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag i Grevie
Orminge Trä & Bygg Aktiebolag
Varbergs Trä AB i Varberg
Varbergs Trä AB i Falkenberg
Woody Åkersberga (Åkersberga Bygg & Trä AB)

Kungälvs Trävaru AB har sedan tidigare ett eget FSC-certifikat.

Fotnot: Förkortningarna PEFC och FSC står för: Programme for the Endorsement of Forest Certification respektive Forest Stewardship Council. Läs mer på https://pefc.se/ resp. https://se.fsc.org/se-se

Läs mer

11 Woody-anläggningar  virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs. ​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs.

​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

En av huvuduppgifterna för nye IT-chefen blir att implementera ett nytt och gemensamt affärssystem i Woody – där dagens åtta olika affärssystem hos totalt 48 delägare med 98 anläggningar ska ersättas av ett enda gemensamt för hela kedjan.
​Här kommer Woody tillsammans med CGI skapa en lösning baserad på välkända Microsoft Dynamics NAV-plattformen, som kompletteras med bland annat LS Retail.

– De förändringar som sker inom både bygg- och detaljhandeln ställer helt andra krav på de bakomliggande affärssystemen, säger Magnus Brorsson och fortsätter:

– Jag hoppas att min erfarenhet av att både harmonisera och implementera nya affärssystem ska bidra och vara till nytta i detta mycket viktiga framtidsprojekt för Woody och dess delägare.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 är mycket nöjd med sin senaste värvning.

– Magnus har en gedigen bakgrund som IT-chef och har bland annat genomfört två stora system-implementeringar i sin karriär, vilket blir en styrka för oss i den fas vi nu går in i. Han kommer även att bli en stark spelare i vår ledningsgrupp, i teamet på Servicekontoret och tillsammans med våra delägare.

Magnus tillträdde sin nya tjänst tisdagen 7 januari.


För ytterligare information kontakta:
Magnus Brorsson, IT-chef Woody Bygghandel, ​magnus.brorsson@woody.se 0720-77 02 14
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel, peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53

Läs mer

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB
Nästa >>